AdéliepinguïnAuthor: Maksim
License: CC BY-SA 3.0

    Leefgebied AdéliepinguïnBirdLife International 2018. Pygoscelis adeliae.
The IUCN Red List of Threatened Species 2018.
Accessed on 14 November 2019.
    AdéliepinguïnAuthor: Kimberley Collins
License: CC BY-SA 4.0

Vogels

Paspoort

Naam Adéliepinguïn 
Klasse Aves (Vogels)
Orde Sphenisciformes (Pinguïns)
Familie Spheniscidae (Pinguïns)
Geslacht Pygoscelis
Soort Pygoscelis adeliae
Grootte 60 cm 
Gewicht 3.6 - 5 kg 
Paartijd Lente - zomer (oktober)
Broedinterval Jaarlijks 
Broedtijd 36 dagen
Nest Op de grond van stenen 
Geboorte Lente - zomer  (oktober-december)
Geboortegewicht 2 - 3 kg 
Aantal eieren 2 eieren 
Uitvliegen 60 dagen 
Geslachtsrijp ♂ 4 - 6 jaar 
Geslachtsrijp ♀ 3 - 6 jaar 
Levensduur 16 jaar 
Voeding Krill, lantaarnvissen, Antarctische zilvervissen, inktvissen en vlokreeften. 
Leefgebied Antarctica en omliggende eilanden
Groep/solitair Groep 
Fokprogramma
CITES
EU Listing
IUCN Niet bedreigd (LC, 7 August 2018)

Paspoort

Naam Adéliepinguïn 
Klasse Aves (Vogels)
Orde Sphenisciformes (Pinguïns)
Familie Spheniscidae (Pinguïns)
Geslacht Pygoscelis
Soort Pygoscelis adeliae
Grootte 60 cm 
Gewicht 3.6 - 5 kg 
Paartijd Lente - zomer (oktober)
Broedinterval Jaarlijks 
Broedtijd 36 dagen
Nest Op de grond van stenen 
Geboorte Lente - zomer  (oktober-december)
Geboortegewicht 2 - 3 kg 
Aantal eieren 2 eieren 
Uitvliegen 60 dagen 
Geslachtsrijp ♂ 4 - 6 jaar 
Geslachtsrijp ♀ 3 - 6 jaar 
Levensduur 16 jaar 
Voeding Krill, lantaarnvissen, Antarctische zilvervissen, inktvissen en vlokreeften. 
Leefgebied Antarctica en omliggende eilanden
Groep/solitair Groep 
Fokprogramma
CITES
EU Listing
IUCN Niet bedreigd (LC, 7 August 2018)
Follow Us