Alpaca Author: Notnoisy
License: CC BY 3.0
   Leefgebied alpacaAuthor: Rob de Ruiter
License: CC0 1.0
   Alpaca wiki Notnoisy Author: Notnoisy
License: CC BY 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Alpaca
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (Walvissen en evenhoevigen)
Familie Camelidae (Kameelachtigen)
Geslacht Vicugna
Soort Vicugna pacos (Lama pacos)
Grootte  120 - 255 cm
Schofthoogte 90 - 130 cm
Gewicht  55 - 65 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 11 maanden
Nest
Geboorte Meestal in het regenseizoen van december tot maart
Geboortegewicht 8 - 9 kg 
Aantal jongen 1
Spenen 6 - 8 maanden 
Geslachtsrijp ♂ 30 - 36 maanden
Geslachtsrijp ♀ 12 - 15 maanden
Levensduur 5-10 jaar in het wild, 20 jaar in gevangenschap 
Voeding Grassen
Leefgebied De hoogvlakten van Ecuador, Bolivia, Chili en vooral Peru, met name de hoogvlakte van het Titicacameer in de districten Puno, Cusco en Arequipa. 
Groep/solitair Sociale dieren die in kuddes leven.
Fokprogramma -
CITES -
EU Listing -
IUCN -
Follow Us