Amerikaanse zeearendAuthor: FWS
, License: Public domain

   Leefgebied Amerikaanse zeearendBirdLife International. 2012. Haliaeetus leucocephalus.
The IUCN Red List of Threatened Species 2012.
Accessed on 03 November 2016.
  Amerikaanse zeearendAuthor: Mark Robinson
License: CC BY 2.0

Vogels

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Amerikaanse zeearend
Klasse Aves (vogels)
Orde Accipitriformes
Familie Acciptridae (Havikachtigen)
Geslacht Haliaeetus (Zeearenden)
Soort Haliaeetus leucocephalus
Grootte  79 - 94 cm
Spanwijdte 178 - 229 cm
Gewicht Gemiddeld 4,3 kg
Broedperiode Varieert per regio, in Florida van oktober-april en in het Yellowstone National Park van maart tot april
Broedinterval Jaarlijks
Broedtijd 35 dagen
Nest Enorm groot van takken gebouwd. In naaldbomen,  mangrovebomen, loofbomen, op de grond, op telefoonpalen, op elektriciteitspalen, op kliffen en op kunstmatige nestlocaties.
Aantal eieren 1 - 3 eieren
Uitvliegen 8 - 14 weken
Geslachtsrijp 5 jaar
Levensduur in het wild 15 - 20 jaar
Levensduur in gevangenschap 20 - 30 jaar
Voeding Vis, aas, watervogels en hun nestelingen en eieren, grondeekhoorns, woelmuizen, bruine ratten, pups van zeeotters, kadavers en afval van mensen.
Leefgebied Canada, de Verenigde Staten, delen van Mexico en verschillende eilanden met inbegrip van Saint-Pierre en Miquelon 
Groep/solitair Vaak solitair
Fokprogramma -
CITES Appendix II, 12/06/2013
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us