Paspoort Andescondor

Paspoort

Naam Andescondor
Klasse Aves (vogels)
Orde Accipitriformes
Familie Cathartidae (Gieren van de Nieuwe Wereld)
Geslacht Vultur
Soort Vultur gryphus
Kop-staartlengte 97,5 -128 cm
Spanwijdte 270 - 320 cm
Gewicht 7,7 - 15 kg
Paartijd Februari - juni
Broedinterval 2 - 3 jaar
Broedtijd 54 - 58 dagen
Nest Rand van een klif
Geboorte Maart - juli
Gewicht eieren 280 gram
Aantal eieren 1 - 2 eieren
Uitvliegen 6 - 7 maanden
Geslachtsrijp 6 - 11 jaar
Levensduur in de natuur 50 jaar
Voeding Aas
Leefgebied Het westen van Zuid-Amerika
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EAZA EEP: Bioparc de Doué la Fontaine, Rudy Wedlarski
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU Listing Annex A (14/12/2019)
IUCN Kwetsbaar (VU, 10 August 2020)