AxishertAuthor: Ralf Schmode,
License: Public domain


    Leefgebied Axishert Duckworth, J.W., Kumar, N.S., Anwarul Islam, M., Sagar Baral, H. & Timmins, R. 2015. Axis axis.
The IUCN Red List of Threatened Species 2015.
Accessed on 11 October 2016
    Axishert Author: sumeet.moghe,
License: CC BY 2.0


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Axishert
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (Walvissen en evenhoevigen)
Familie Cervidae (Herten)
Geslacht Axis
Soort Axis axis
Grootte 100 - 150 cm
Schouderhoogte 60 - 100 cm
Gewicht 27 - 100 kg
Paartijd April - mei
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 7,5 maand
Nest Meestal beschut plekje afgezonderd van de kudde
Geboorte November - januari
Geboortegewicht Gemiddeld 3,1 kg
Aantal jongen 1 - 3 jongen, gemiddeld 2
Spenen 122 dagen
Geslachtsrijp man 30 maanden
Geslachtsrijp vrouw 14 - 17 maanden
Levensduur 15 - 21 jaar in gevangenschap
Voeding in de natuur Gras, bladeren, vruchten en paddenstoelen
Voeding in de dierentuin Browserbrok, hertenkorrel, luzerne, bietenpulp, snijmais, hooi, takken
Leefgebied India en Sri Lanka. Ook ingevoerd in Nieuw Zeeland, Australië, Brazilië, Argentinië, Zuid Afrika en de Hawaï eilanden.
Groep/solitair Grote groepen
Fokprogramma -
CITES -
EU Listing -
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us