BleekkoprosellaAuthor: Lesley Smitheringale;
License: CC BY 2.0

   Leefgebied bleekkoprosellaBirdLife International 2012. Platycercus adscitus. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2 . Accessed on 16 August 2014.     BleekkoprosellaAuthor: Glen Fergus; License: CC BY-SA 2.5

Vogels

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Bleekkoprosella
Klasse Aves (vogels)
Orde Psittaciformes (Papegaaiachtigen)
Familie Psittaculidae
Sub-familie Platycercinae
Geslacht Platycercus
Soort Platycercus adscitus
Ondersoort Platycercus adscitus palliceps
Grootte man 30 cm
Grootte vrouw 30 cm
Spanwijdte  
Gewicht man 130 gram
Gewicht vrouw 114 gram
Paartijd Zuiden: september tot december
Noorden: februari tot juni
Broedinterval 1 x per jaar
Broedtijd 19 - 20 dagen
Nest Nest in holle bomen
Geboorte Zuiden: september tot december
Noorden: februari tot juni
Gewicht eieren  
Aantal eieren 5 - 6 eieren
Uitvliegen 40 dagen
Geslachtsrijp man 2 - 3 jaar
Geslachtsrijp vrouw 2 - 3 jaar
Levensduur Tot 15 jaar in de natuur
Voeding Gras, zaden uit bomen, vruchten, noten, knoppen, bladeren en bloemen, maar ook insecten en wormen
Leefgebied oosten van Australië
Groep/solitair In kleine groepjes
CITES  
IUCN Niet bedreigd (LC)
   
Follow Us