Zoogdieren

Paspoort

Naam Bonobo
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hominidae (Mensachtigen)
Geslacht Pan (Chimpansees)
Soort Pan paniscus
Kop-romplengte op vier poten ♂ 73 - 83 cm, ♀ 70 - 76 cm 
Lengte rechtop staand 112 cm
Gewicht ♂ 34 - 60 kg,  ♀ 27 - 38 kg 
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 5 jaar 
Draagtijd 232 dagen
Nest Jong klampt zich aan moeder vast 
Geboorte Het hele jaar door 
Geboortegewicht 1330 gram 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 1,7 jaar
Geslachtsrijp 13 - 15 jaar 
Levensduur  In gevangenschap: 55 jaar, in het wild: 20 jaar
Voeding Fruit, noten, stengels, scheuten, pitten, bladeren, wortels, knollen, bloemen, paddenstoelen. termieten, larven en wormen. Soms stekelstaarteekhoorns, zwartrugduikers, zwartvoorhoofdduikers en eidolons. 
Leefgebied In het midden van de Democratische Republiek Congo (vroeger Zaïre).  
Groep/solitair Groepen tot 150 dieren
Fokprogramma EEP: ANTWERPEN, Jeroen Stevens
CITES Appendix I (04/02/1977)
EU Listing Annex A (04/02/2017) 
IUCN Bedreigd (EN) 

Paspoort

Naam Bonobo
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hominidae (Mensachtigen)
Geslacht Pan (Chimpansees)
Soort Pan paniscus
Kop-romplengte op vier poten ♂ 73 - 83 cm, ♀ 70 - 76 cm 
Lengte rechtop staand 112 cm
Gewicht ♂ 34 - 60 kg,  ♀ 27 - 38 kg 
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 5 jaar 
Draagtijd 232 dagen
Nest Jong klampt zich aan moeder vast 
Geboorte Het hele jaar door 
Geboortegewicht 1330 gram 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 1,7 jaar
Geslachtsrijp 13 - 15 jaar 
Levensduur  In gevangenschap: 55 jaar, in het wild: 20 jaar
Voeding Fruit, noten, stengels, scheuten, pitten, bladeren, wortels, knollen, bloemen, paddenstoelen. termieten, larven en wormen. Soms stekelstaarteekhoorns, zwartrugduikers, zwartvoorhoofdduikers en eidolons. 
Leefgebied In het midden van de Democratische Republiek Congo (vroeger Zaïre).  
Groep/solitair Groepen tot 150 dieren
Fokprogramma EEP: ANTWERPEN, Jeroen Stevens
CITES Appendix I (04/02/1977)
EU Listing Annex A (04/02/2017) 
IUCN Bedreigd (EN) 
Follow Us