BoommarterAuthor: Dani Kropivnik,
License: CC BY-SA 3.0


   Leefgebied boommarterKranz, A., Tikhonov, A., Conroy, J., Cavallini, P., Herrero, J., Stubbe, M., Maran, T. & Abramov, A. 2008. Martes martes. In: IUCN 2011. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2. Accessed on 25 April 2012.   BoommarterAuthor: Neil Phillips,
License: CC BY 2.0


   

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Boommarter
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Mustelidae (Marterachtigen)
Geslacht Martes (Marters)
Soort Martes martes
Grootte man Kop en romp: 450-580 mm, staart: 160-280 mm
Grootte vrouw Kop en romp: 450-580 mm, staart: 160-280 mm
Gewicht man 480 to 1800 gr; gem. 1140 gr
Gewicht vrouw 480 to 1800 gr; gem. 1140 gr
Paartijd Juli - augustus
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd Verlengde draagtijd: 165 - 210 dagen. Eigenlijke draagtijd: 28 dagen
Nest Holle boom of verlaten nest van een eekhoorn of zelfs een duivennest
Geboorte Juli en augustus
Geboortegewicht 30 gr.
Aantal jongen 2 - 5 jongen, gem. 3
Spenen 59 dagen
Geslachtsrijp man Gem. 426 dagen
Geslachtsrijp vrouw Gem. 426 dagen
Levensduur Tot 11 jaar in de natuur
Voeding Insecten (waaronder hommel- en wespenbroed), vogels en eieren, kleine zoogdieren (hoofdzakelijk muizen), aas en af en toe een eekhoorn. In de nazomer en herfst eet de boommarter bovendien veel bessen en vruchten.
Leefgebied Europa. Voorkeur voor volwassen gemengde en naaldwouden
Groep/solitair Grotendeels solitair. Vrouwtjes leven in aangrenzende, elkaar nauwelijks overlappende territoria. Mannetjes delen hun leefgebied vaak met enkele vrouwtjes
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us