Borneose orang oetanAuthor: Eric Kilby
License: CC BY-SA 2.0


   Leefgebied Borneose orang-oetanAncrenaz, M., Gumal, M., Marshall, A.J., Meijaard, E., Wich , S.A. & Husson, S. 2016. Pongo pygmaeus.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 25 August 2018.
  Borneose orang oetanAuthor: Bernard DUPONT
License: CC BY-SA 2.0


Zoogdieren

Paspoort

Naam Borneose orang-oetan
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hominidae (Mensachtigen)
Geslacht Pongo (Orang-oetans)
Soort Pongo pygmaeus
Lengte ♂ 1,2 - 1,4 m,  ♀ 1 - 1,2 m
Gewicht ♂ 50 - 100 kg,  ♀ 30 - 50 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 8 jaar
Draagtijd 235 - 270 dagen
Nest Jong klampt zich aan moeder vast
Geboorte Het hele jaar door
Geboortegewicht 1,7 kg
Aantal jongen 1 jong
Spenen 3 - 4 jaar
Geslachtsrijp 12 - 15 jaar
Levensduur  35 - 45 jaar
Voeding Wilde vijgen, doerians, bladeren, zaden, vogeleieren, bloemen, honing, insecten en schors. Soms andere, kleinere primaten, zoals plompe lori's. 
Leefgebied Borneo
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EEP: KARLSRUHE, Clemens Becker 
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU Listing Annex A (01/07/1975)
IUCN Ernstig bedreigd (CR) (2000)

Paspoort

Naam Borneose orang-oetan
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Hominidae (Mensachtigen)
Geslacht Pongo (Orang-oetans)
Soort Pongo pygmaeus
Lengte ♂ 1,2 - 1,4 m,  ♀ 1 - 1,2 m
Gewicht ♂ 50 - 100 kg,  ♀ 30 - 50 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 8 jaar
Draagtijd 235 - 270 dagen
Nest Jong klampt zich aan moeder vast
Geboorte Het hele jaar door
Geboortegewicht 1,7 kg
Aantal jongen 1 jong
Spenen 3 - 4 jaar
Geslachtsrijp 12 - 15 jaar
Levensduur  35 - 45 jaar
Voeding Wilde vijgen, doerians, bladeren, zaden, vogeleieren, bloemen, honing, insecten en schors. Soms andere, kleinere primaten, zoals plompe lori's. 
Leefgebied Borneo
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EEP: KARLSRUHE, Clemens Becker 
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU Listing Annex A (01/07/1975)
IUCN Ernstig bedreigd (CR) (2000)
Follow Us