Boshond-wiki-Bonne1978Foto: Bonne1978;
Licence: CC BY-SA 3.0


    Leefgebied-boshondDeMatteo, K., Michalski , F. & Leite-Pitman, M.R.P. 2011. Speothos venaticus.
The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2.  Accessed on 15 August 2014.
    Boshond-wiki-XeriniFoto: Xerini;
License: CC BY-SA 3.0


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Boshond
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Carnivora (roofdieren)
Familie Canidae (Hondachtigen)
Geslacht Speothos
Soort Speothos venaticus
Grootte 57 - 75 cm
Gewicht 5 - 7 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 8 maanden
Draagtijd 68 - 83 dagen
Nest Een hol
Geboorte Het hele jaar door
Geboortegewicht 125 - 190 gram
Aantal jongen 1 - 6 jongen; gem. 4
Spenen 28 - 150 dagen; gem. 100 dagen
Geslachtsrijp ♂ 12 maanden
Geslachtsrijp ♀ 10 maanden
Levensduur 10 jaar
Voeding in de natuur Knaagdieren, slangen, hagedissen, vogels. Maar ook capibara's en nandoes
Leefgebied Van Panama in Midden-Amerika tot het zuiden van Brazilië in Zuid-Amerika
Groep/solitair Gropejes tot 12 dieren
Fokprogramma EEP: LYMPNE, Neville Buck, 1990
CITES Appendix I (04/02/1977)
EU Listing Annex A (04/02/2017)
IUCN Bijna bedreigd (NT)
Follow Us