Bruinbehaard gordeldierAuthor: David Blank.
License: CC BY-NC-SA 3.0

   Leefgebied bruinbehaard gordeldierAbba, A.M., Poljak, S. & Superina, M. 2014. Chaetophractus villosus.
The IUCN Red List of Threatened Species 2014.
Accessed on 14 September 2016.
  Bruinbehaard gordeldierAuthor: David Blank.
License: CC BY-NC-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Bruinbehaard gordeldier
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Cingulata (Gordeldierachtigen)
Familie Dasypodidae (Gordeldieren)
Geslacht Chaetophractus
Soort Chaetophractus villosus
Lengte 22-40 cm
Staartlengte 9-17 cm
Gewicht 1-3 kg
Paartijd September
Paringsinterval Meerdere keren per jaar
Draagtijd 60-75 dagen
Nest Hol
Geboorte November-mei
Geboortegewicht 155 gram
Aantal jongen 2-4 eeneiige jongen
Spenen 50-80 dagen
Geslachtsrijp 9 maanden
Levensduur 20-30 jaar in gevangenschap
Voeding in de natuur 's Zomers: insecten, insectenlarven, ongewervelden, kleine gewervelde dieren zoals knaagdieren en hagedissen. 's Winters plantenkost.  
Leefgebied Argentinië, Zuidoost-Bolivia en Paraguay
Groep/solitair  
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Nier bedreigd (LC) 
   

Follow Us