Bruinbehaard gordeldierAuthor: David Blank.
License: CC BY-NC-SA 3.0

   Leefgebied bruinbehaard gordeldierAbba, A.M., Poljak, S. & Superina, M. 2014. Chaetophractus villosus.
The IUCN Red List of Threatened Species 2014.
Accessed on 14 September 2016.
  Bruinbehaard gordeldierAuthor: David Blank.
License: CC BY-NC-SA 3.0

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Bruinbehaard gordeldier
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Cingulata (Gordeldierachtigen)
Familie Dasypodidae (Gordeldieren)
Geslacht Chaetophractus
Soort Chaetophractus villosus
Lengte 22-40 cm
Staartlengte 9-17 cm
Gewicht 1-3 kg
Paartijd September
Paringsinterval Meerdere keren per jaar
Draagtijd 60-75 dagen
Nest Hol
Geboorte November-mei
Geboortegewicht 155 gram
Aantal jongen 2-4 eeneiige jongen
Spenen 50-80 dagen
Geslachtsrijp 9 maanden
Levensduur 20-30 jaar in gevangenschap
Voeding in de natuur 's Zomers: insecten, insectenlarven, ongewervelden, kleine gewervelde dieren zoals knaagdieren en hagedissen. 's Winters plantenkost.  
Leefgebied Argentinië, Zuidoost-Bolivia en Paraguay
Groep/solitair  
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Nier bedreigd (LC) 
   

Follow Us