Bruine kapucijnaapAuthor: Charlesjsharp
License: CC BY 3.0


    Leefgebied bruine kapucijnaapRylands, A.B., Boubli, J.-P., Mittermeier, R.A., Wallace,
R.B. & Ceballos-Mago, N. 2015. Sapajus apella.
The IUCN Red List of Threatened Species 2015
Accessed on 29 March 2016.
 Bruine kapucijnaapAuthor:Photo courtesy of
Frans de Waal
License:CC BY 2.5

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Bruine kapucijnaap
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cebidae (Kapucijnapen, doodshoofdaapjes en klauwaapjes)
Geslacht Sapajus
Soort Sapajus apella (Cebus apella)
Grootte man 32-56.5 cm
Grootte vrouw 33-48 cm
Staartlengte man 38-56 cm
Staartlengte vrouw 38-47 cm
Gewicht man 1.9-4.8 kg
Gewicht vrouw 1.9-3.8 kg 
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 22 maanden
Draagtijd 180 dagen 
Nest jongen worden op de rug van de moeder gedragen 
Geboorte Het hele jaar. Piek in het droogte seizoen en het begin van het regenseizoen. 
Geboortegewicht 200-250 gram
Aantal jongen 1 jong (zelden tweeling) 
Spenen 9 maanden 
Geslachtsrijp man 7 jaar 
Geslachtsrijp vrouw 4 jaar 
Levensduur 40 jaar in het wild
Voeding in de natuur Noten, vruchten, insecten, larven, eieren en jonge vogeltjes, en kikkers, hagedissen en zelfs vleermuizen.
Leefgebied In Zuid-Amerika ten oosten van de Andes in Colombia en Venezuela tot Paraguay en Noord-Argentinië. 
Groep/solitair Leeft alleen of in kleine groepjes
Fokprogramma
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017)
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us