CapibaraAuthor: Paul Hermans,
License: CC BY-SA 3.0

   Leefgebied CapibaraQueirolo, D., Vieira, E. & Reid, F. 2008.
The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2. Accessed on 15 August 2014.
   CapibaraAuthor: Rob de Ruiter,
License: CC BY 3.0

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Capibara
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Rodentia (Knaagdieren)
Familie Caviidae (Cavia-achtigen)
Geslacht Hydrochoerus
Soort Hydrochoerus hydrochaeris
Grootte ♂ 100 - 120 cm
Grootte ♀ 100 - 120 cm
Schouderhoogte 56 cm
Gewicht ♂ 35 -66 kg
Gewicht ♀ 35 -66 kg
Paartijd Het hele jaar, piek bij begin regenseizoen (mei - juni)
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 149 - 156 dagen
Nest Geen nest
Geboorte Het hele jaar, piek november - december
Geboortegewicht 1500 gram
Aantal jongen 2 - 8 jongen, gemiddeld 4 - 5
Spenen Ongeveer 90 dagen
Geslachtsrijp ♂ 1½ jaar
Geslachtsrijp ♀ 1½ jaar
Levensduur In de natuur 6 - 8  jaar
Voeding in de natuur Waterplanten, gras, takken en schors
Voeding in de dierentuin Caviakorrel, wortel, hooi, takken
Leefgebied Oevers van meren, rivieren en moerassen in de bossen van Zuid-Amerika.
Groep/solitair Groepen van gemiddeld twintig dieren
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us