Paspoort drievingerige luiaard

Paspoort

Naam Drievingerige luiaard
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Pilosa (Luiaards en miereneters)
Familie Bradypodidae (Drievingerige luiaards)
Geslacht Bradypus (Drievingerige luiaards)
Soort Bradypus tridactylus
Kop-romplengte ♂ 45 - 55 cm
Kop-romplengte ♀ 50 - 75 cm
Staartlengte 4 - 6 cm
Gewicht ♂ 3,2 - 6 kg
Gewicht ♀ 3,8 - 6,5 kg
Paartijd November - december
Paringsinterval Jaar
Draagtijd 141 dagen
Nest Jong klampt zich aan moeder vast
Geboorte Maart - april
Geboortegewicht 179 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 38 dagen
Geslachtsrijp ♂ 3 jaar
Geslachtsrijp ♀ 4,5 jaar
Levensduur 40 jaar
Voeding in de natuur Twijgen, knoppen en bladeren van bomen
Leefgebied Oosten van Venezuela, Guyana, Suriname, Frans-Guyana en het noordoosten van Brazilië.
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma -
CITES -
EU Listing -
IUCN Niet bedreigd(LC)