Gewone wolaapAuthor: Hans Hillewaert
License: CC BY-SA 3.0

  Leefgebied gewone wolaapPalacios, E., Boubli, J.-P., Stevenson, P., Di Fiore, A. & de la Torre, S. 2008. Lagothrix lagotricha. The IUCN Red List of Threatened Species 2008. Accessed on 29 August 2018.   Gewone wolaapAuthor: Ltshears
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Paspoort

Naam Gewone wolaap
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Atelidae (Grijpstaartapen)
Geslacht Lagothrix
Soort Lagothrix lagotricha
Kop-romplengte 55 - 69 cm
Staartlengte 60 - 72 cm
Gewicht 3 - 10 kg
Paartijd December - mei
Paringsinterval 2 jaar
Draagtijd 7½ maand
Nest Jong wordt gedragen
Geboorte Juli - december
Geboortegewicht 140 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 9 - 12 maanden
Geslachtsrijp ♂ 5 jaar, ♀ 6 - 8 jaar
Levensduur  24 jaar
Voeding Fruit, aangevuld met bladeren, zaden en insecten 
Leefgebied Zuid-Amerika in de bovenloop van het Amazonebekken in Brazilië, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela.
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Warner Jens 
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/1977)
IUCN Kwetsbaar (VU) (2008)

Paspoort

Naam Gewone wolaap
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Atelidae (Grijpstaartapen)
Geslacht Lagothrix
Soort Lagothrix lagotricha
Kop-romplengte 55 - 69 cm
Staartlengte 60 - 72 cm
Gewicht 3 - 10 kg
Paartijd December - mei
Paringsinterval 2 jaar
Draagtijd 7½ maand
Nest Jong wordt gedragen
Geboorte Juli - december
Geboortegewicht 140 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 9 - 12 maanden
Geslachtsrijp ♂ 5 jaar, ♀ 6 - 8 jaar
Levensduur  24 jaar
Voeding Fruit, aangevuld met bladeren, zaden en insecten 
Leefgebied Zuid-Amerika in de bovenloop van het Amazonebekken in Brazilië, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela.
Groep/solitair Groep
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Warner Jens 
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/1977)
IUCN Kwetsbaar (VU) (2008)
Follow Us