Gouden leeuwaapje2 Rob de RuiterAuthor: Rob de Ruiter.
License:CC0 1.0

   Leefgebied gouden leeuwaapjeKierulff, M.C.M., Rylands, A.B. & de Oliveira, M.M. 2008. Leontopithecus rosalia. The IUCN Red List of Threatened Species 2008. Accessed on 22 July 2016.  Gouden leeuwaapjeAuthor: Rob de Ruiter.
License: CC0 1.0

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Gouden leeuwaapje
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Callitrichidae (Klauwaapjes)
Geslacht Leontopithecus (Leeuwaapjes)
Soort Leontopithecus rosalia
Grootte 200-366 mm 
Staartlengte 315-400 mm
Gewicht  600-800 gram 
Paringsinterval 2 keer per jaar
Paartijd September-maart 
Draagtijd 130-135 dagen
Nest Klampen zicht vast aan de moeder 
Geboorte September-maart
Geboortegewicht 52 gram 
Aantal jongen 2 per worp 
Spenen 90 dagen 
Geslachtsrijp man 24 maanden 
Geslachtsrijp vrouw 18 maanden 
Levensduur Minstens 15 jaar in het wild 
Voeding Sappige vruchten, scheuten, insecten, spinnen, slakken, hagedisjes, honing, gom, vogeltjes en vogeleieren.
Leefgebied Atlantische kustregenwoud in de staat Rio de Janeiro in Zuidoost-Brazilië 
Groep/solitair Familiegroepjes
Fokprogramma EEP: WHIPSNADE, Nick Lindsay
CITES Appendix I (01/07/1975)
IUCN Bedreigd (EN)
Follow Us