Goudhaas Author: Salix
License: CC BY-SA 3.0
   Leefgebied goudhaas Dasyprocta leporina
License: CC BY-SA 3.0
   GoudhaasAutor: Dave Pape
License: Public Domain

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Goudhaas
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Rodentia (Knaagdieren)
Familie Dasyproctidae (Agoeti's)
Geslacht Dasyprocta
Soort Dasyprocta leporina
Grootte  38-47 cm 
Gewicht  1-1,5 kg
Paringsinterval  
Paartijd Het hele jaar door.
Draagtijd 94-115 dagen
Nest In een hol
Geboorte Het hele jaar, met een piek in de zomer, in gevangenschap 
Geboortegewicht 100 gram 
Aantal jongen 1-3 jongen 
Spenen 2-3 maanden
Geslachtsrijp 304 dagen 
Levensduur 10 jaar. 
Voeding in de natuur Zaden, noten en vruchten 
Leefgebied Venezuela, Guyana, Frans Guyana, Suriname en Brazilië
Groep/solitair Solitair en familiegroepjes
Fokprogramma
CITES
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us