Paspoort goudjakhals

Paspoort

Naam Goudjakhals
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Carnivora (roofdieren)
Familie Canidae (Hondachtigen)
Geslacht Canis
Soort Canis aureus
Grootte ♂ 71 - 85 cm lang,
♀ 69 - cm lang
Schouderhoogte 45 - 50 cm
Staartlengte 20 - 30 cm
Gewicht ♂ 6 - 14 kg,
♀ 7 - 11 kg 
Paartijd oktober-maart
Paringsinterval jaarlijks
Draagtijd 2 maanden
Nest hol
Geboorte april-mei
Geboortegewicht 200 - 250 gram
Aantal jongen 3  - 9 jongen per worp
Spenen 2 maanden
Geslachtsrijp ♂ 21 - 22 maanden
♀ 10 - 11 maanden
Levensduur 14 jaar
Voeding in de natuur Hazen, woelmuizen, ratten, konijnen, hertenkalfjes en kleine gazellen, grondvogels, eieren, reptielen, kikkers, vissen, insecten, druiven, bessen, bloembollen en kalebassen. Af en toe afval en aas.
Leefgebied Grote delen van het Arabisch Schiereiland, Klein-Azië, het Indisch subcontinent, Sri Lanka en in delen van Europa.
Groep/solitair Groep
Fokprogramma -
CITES Appendix III (1989)
EU Listing Annex C (14/12/2019)
IUCN Niet bedreigd (LC)