Grijspootdoeroecoeli wiki D. Gordon E. RobertsonAuthor: D. Gordon E. Robertson
License: CC BY-SA 3.0


   Leefgebied grijspootdoeroecoeliMorales-Jiménez, A.L. & Link, A. 2008.
Aotus griseimembra.
The IUCN Red List of Threatened Species 2008
Accessed on 24 September 2018.
   GrijspootdoeroecoeliAuthor: Marie Hale
License: CC BY 2.0


 

Zoogdieren

Paspoort

Naam Grijspootdoeroecoeli
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Aotidae (Nachtaapjes)
Geslacht Aotus
Soort Aotus griseimembra
Kop-romplengte 43 - 48 cm
Staartlengte 37 - 44 cm
Gewicht 780 - 1100 gram
Paartijd  
Paringsinterval 1 jaar
Draagtijd 133 dagen
Nest Wordt gedragen
Geboorte  
Geboortegewicht 98 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 76 dagen
Geslachtsrijp 2½ - 3½ jaar
Levensduur  In gevangenschap 33 jaar, in het wild 25 jaar
Voeding Fruit, insecten, nectar. Af en toe vleermuizen, kleine vogels, eieren en hagedissen.
Leefgebied Het noorden van Colombia, tussen de Rio Sinu en Rio Cauca. 
Groep/solitair Familiegroepjes
Fokprogramma EEP: KERZERS, Peggy Broek, van den
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/1977)
IUCN Kwestbaar (VU) (2008)

Paspoort

Naam Grijspootdoeroecoeli
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Aotidae (Nachtaapjes)
Geslacht Aotus
Soort Aotus griseimembra
Kop-romplengte 43 - 48 cm
Staartlengte 37 - 44 cm
Gewicht 780 - 1100 gram
Paartijd  
Paringsinterval 1 jaar
Draagtijd 133 dagen
Nest Wordt gedragen
Geboorte  
Geboortegewicht 98 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 76 dagen
Geslachtsrijp 2½ - 3½ jaar
Levensduur  In gevangenschap 33 jaar, in het wild 25 jaar
Voeding Fruit, insecten, nectar. Af en toe vleermuizen, kleine vogels, eieren en hagedissen.
Leefgebied Het noorden van Colombia, tussen de Rio Sinu en Rio Cauca. 
Groep/solitair Familiegroepjes
Fokprogramma EEP: KERZERS, Peggy Broek, van den
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/1977)
IUCN Kwestbaar (VU) (2008)
Follow Us