HelmkasuarisAuthor: BS Thurner Hof
License: CC BY-SA 3.0

   Leefgebied helmkasuarisBirdLife International. 2012. Casuarius casuarius.
The IUCN Red List of Threatened Species 2012
Accessed on 25 March 2016.
   Helmkasuaris wiki Jaap FolmerAuthor: Jaap Folmer
License: CC BY-SA 3.0

Vogels

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Helmkasuaris
Klasse Aves (vogels)
Orde Struthioniformes (Struisvogelachtigen)
Familie Casuariidae (Kasuarissen)
Geslacht Casuarius
Soort Casuarius casuarius
Grootte haan 140-150 cm
Grootte hen 160-170 cm
Gewicht haan Max. 34 kg 
Gewicht hen Max. 59 kg
Paartijd Winter (juni-juli)
Broedinterval 2-3 legsels tijdens het broedseizoen 
Broedtijd 47-61 dagen 
Nest Op de grond
Geboorte Winter (juni-juli)
Gewicht eieren  
Aantal eieren 3-8 eieren 
Uitvliegen 9-10 maanden 
Geslachtsrijp 3 jaar 
Levensduur 20-40 jaar
Voeding Vruchten, paddenstoelen, insecten en kleine gewervelden
Leefgebied Indonesië, Nieuw-Guinea en het noordoosten van Australië 
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma ESB: ALPHEN, Joost Lammers
CITES -
EU Listing -
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us