Japanse serowAuthor: Jdombrow, License: CC BY 3.0

   Leefgebied Japanse serowTokida, K. 2008. Capricornis crispus. In: IUCN 2011. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2. Accessed on 05 May 2012.   Japanse serowAuthor: Aaron Logan,
License: CC BY 2.0

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Japanse serow
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (Walvissen en evenhoevigen)
Familie Bovidae (Holhoornigen)
Geslacht Capricornis (Bosgemzen)
Soort Capricornis Crispus
Grootte man 130 cm
Grootte vrouw 130 cm
Schouderhoogte 60 - 90 cm
Gewicht man 30 - 45 kg
Gewicht vrouw 30 - 45 kg
Paartijd September - november
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 6.6 - 7.6 maanden
Nest -
Geboorte Maart - juni
Geboortegewicht 3.5 kg
Aantal jongen 1 - 3  jongen
Spenen 5 maanden
Geslachtsrijp man 2.5 - 3 jaar
Geslachtsrijp vrouw 2.5 - 3 jaar
Levensduur 20 - 22 jaar in de natuur
Voeding Vooral veel blaadjes, soms bloemen of fruit
Leefgebied Japanse eilanden,  bosgebieden op bergen
Groep/solitair Meestal solitair
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us