Kameel Author: Rob de Ruiter,
License: CC BY-SA 3.0

   Leefgebied kameelHare, J. 2008. Camelus ferus.
IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2
 Accessed on 25 April 2012.
   KameelAuthor: Rob de Ruiter,
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Kameel
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (Walvissen en evenhoevigen)
Familie Camelidae (Kameelachtigen)
Geslacht Camelus (Kamelen)
Soort Camelus ferus
Grootte 250 - 300 cm
Schouderhoogte gem. 213 cm
Gewicht 450 - 500 kg
Paartijd Herfst - winter
Paringsinterval 2 jaar
Draagtijd 13 maanden
Nest  
Geboorte Piek in maart - april
Geboortegewicht Gem. 36 kg
Aantal jongen 1 - 2 jongen; meestal 1
Spenen 319 dagen
Geslachtsrijp 3 - 5 jaar
Levensduur Tot 35 jaar in het wild
Voeding in de natuur Vrijwel alle soorten droge planten, in een periode van overvloed word in de bult een voorraad vet aangelegd
Leefgebied Wilde kamelen alleen nog in de Gobiwoestijn (Mongolië en China) en huiskamelen in de woestijnen van centraal Azië
Groep/solitair In een groep
Fokprogramma -
CITES -
EU Listing -
IUCN Ernstig bedreigd (CR)
Follow Us