KeizertamarinAuhtor:Tony Hisgett
License: CC BY 2.0

  Leefgebied keizertamarinRylands, A.B. & Mittermeier, R.A. 2008. Saguinus imperator. The IUCN Red List of Threatened Species 2008.
Accessed on 21 August 2018.
  Keizertamarin Author: Javier Ignacio Acuna Ditzel
License: CC BY 2.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Keizertamarin
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Callitrichidae (Klauwaapjes)
Geslacht Saguinus (Tamarins)
Soort Saguinus imperator
Kop-rompgrootte 23 - 26,4 cm
Staartlengte 35,5 - 42,2 cm
Gewicht  350 - 500 gram
Paringsinterval Jaarlijks
Paartijd December - maart
Draagtijd 140 - 145 dagen 
Nest Jongen worden gedragen
Geboorte April - juli 
Geboortegewicht 47 gram
Aantal jongen 2 jongen
Spenen 2 - 3 maanden
Geslachtsrijp 12 - 20 maanden
Levensduur 17 jaar
Voeding Fruit, bloemen, nectar, kikkers, hagedissen, slakken, insecten, vogeleieren, kleine vogels, boomsappen en gom.
Leefgebied Zuidwesten van het Amazonegebied, in Brazilië, Peru en Bolivia
Groep/solitair Groepjes
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Arun Idoe
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017)
IUCN Net bedreigd (LC) 
Follow Us