KeizertamarinAuhtor:Tony Hisgett
License: CC BY 2.0

  Leefgebied keizertamarinRylands, A.B. & Mittermeier, R.A. 2008. Saguinus imperator. The IUCN Red List of Threatened Species 2008.
Accessed on 21 August 2018.
  Keizertamarin Author: Javier Ignacio Acuna Ditzel
License: CC BY 2.0

Zoogdieren

Paspoort

Naam Keizertamarin
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Callitrichidae (Klauwaapjes)
Geslacht Saguinus (Tamarins)
Soort Saguinus imperator
Kop-rompgrootte 23 - 26,4 cm
Staartlengte 35,5 - 42,2 cm
Gewicht  350 - 500 gram
Paringsinterval Jaarlijks
Paartijd December - maart
Draagtijd 140 - 145 dagen 
Nest Jongen worden gedragen
Geboorte April - juli 
Geboortegewicht 47 gram
Aantal jongen 2 jongen
Spenen 2 - 3 maanden
Geslachtsrijp 12 - 20 maanden
Levensduur 17 jaar
Voeding Fruit, bloemen, nectar, kikkers, hagedissen, slakken, insecten, vogeleieren, kleine vogels, boomsappen en gom.
Leefgebied Zuidwesten van het Amazonegebied, in Brazilië, Peru en Bolivia
Groep/solitair Groepjes
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Arun Idoe
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017)
IUCN Net bedreigd (LC) 

Paspoort

Naam Keizertamarin
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Callitrichidae (Klauwaapjes)
Geslacht Saguinus (Tamarins)
Soort Saguinus imperator
Kop-rompgrootte 23 - 26,4 cm
Staartlengte 35,5 - 42,2 cm
Gewicht  350 - 500 gram
Paringsinterval Jaarlijks
Paartijd December - maart
Draagtijd 140 - 145 dagen 
Nest Jongen worden gedragen
Geboorte April - juli 
Geboortegewicht 47 gram
Aantal jongen 2 jongen
Spenen 2 - 3 maanden
Geslachtsrijp 12 - 20 maanden
Levensduur 17 jaar
Voeding Fruit, bloemen, nectar, kikkers, hagedissen, slakken, insecten, vogeleieren, kleine vogels, boomsappen en gom.
Leefgebied Zuidwesten van het Amazonegebied, in Brazilië, Peru en Bolivia
Groep/solitair Groepjes
Fokprogramma EEP: APELDOORN, Arun Idoe
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017)
IUCN Net bedreigd (LC) 
Follow Us