Kirks dikdikAuthor: Charles J Sharp
License: CC BY-SA 4.0


  Leefgebied Kirks dikdikIUCN SSC Antelope Specialist Group 2016.
Madoqua kirkii.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 05 April 2019.
  Kirks dikdikAuthor: Yathin sk
License: CC BY-SA 3.0


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Kirks dikdik
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Artiodactyla (Evenhoevigen)
Familie Bovidae (Holhoornigen)
Geslacht Madoqua (Dikdiks)
Soort Madoqua kirkii
Lichaamslengte 52 - 67 cm
Schouderhoogte 30 - 40 cm
Staartlengte 4 - 6 cm
Gewicht 3 - 4 kg
Paartijd Geen vast periode
Paringsinterval 6 maanden
Draagtijd 169 - 174 dagen
Nest -
Geboorte Pieken: november - december en april - mei 
Geboortegewicht ♀ 560 tot 680 gram, ♂ 725 tot 795 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 6 weken
Geslachtsrijp man 6 maanden
Geslachtsrijp vrouw 12 maanden
Levensduur In het wild: 3-4 jaar. In gevangenschap 10 jaar
Voeding in de natuur Bladeren grassen, kruiden en zegge.
Leefgebied Angola; Kenia; Namibië; Somalië; Tanzania, Verenigde Republiek; Oeganda 
Groep/solitair Paartjes
Fokprogramma ESB: HANNOVER, Klaus Muller-Schilling | Zoo Hannover 
CITES -
EU Listing -
IUCN Niet bedreigd (LC, 07-01- 2016)
Follow Us