Kirks dikdikAuthor: Charles J Sharp
License: CC BY-SA 4.0


  Leefgebied Kirks dikdikIUCN SSC Antelope Specialist Group 2016.
Madoqua kirkii.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 05 April 2019.
  Kirks dikdikAuthor: Yathin sk
License: CC BY-SA 3.0


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Kirks dikdik
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Artiodactyla (Evenhoevigen)
Familie Bovidae (Holhoornigen)
Geslacht Madoqua (Dikdiks)
Soort Madoqua kirkii
Lichaamslengte 52 - 67 cm
Schouderhoogte 30 - 40 cm
Staartlengte 4 - 6 cm
Gewicht 3 - 4 kg
Paartijd Geen vast periode
Paringsinterval 6 maanden
Draagtijd 169 - 174 dagen
Nest -
Geboorte Pieken: november - december en april - mei 
Geboortegewicht ♀ 560 tot 680 gram, ♂ 725 tot 795 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 6 weken
Geslachtsrijp man 6 maanden
Geslachtsrijp vrouw 12 maanden
Levensduur In het wild: 3-4 jaar. In gevangenschap 10 jaar
Voeding in de natuur Bladeren grassen, kruiden en zegge.
Leefgebied Angola; Kenia; Namibië; Somalië; Tanzania, Verenigde Republiek; Oeganda 
Groep/solitair Paartjes
Fokprogramma ESB: HANNOVER, Klaus Muller-Schilling | Zoo Hannover 
CITES -
EU Listing -
IUCN Niet bedreigd (LC, 07-01- 2016)
Follow Us