Krabbenetende wasbeerAuthor: Steven G. Johnson,
License: CC BY-SA 3.0

   Leefgebied krabbenetende-waReid, F. & Helgen, K. 2008. Procyon cancrivorus.
IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2.
Accessed on 26 April 2012.
   krabbenetende wasbeerAuthor: Steven G. Johnson,
License: CC BY-SA 3.0

    

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Krabbenetende wasbeer
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Procyonidae (Kleine beren)
Geslacht Procyon (Wasberen)
Soort Procyon cancrivorus
Grootte 54 tot 65 cm (kop-romp)
Gewicht 3 - 7 kg
Paartijd Juli - september
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 60 - 73 dagen
Nest In met gras en bladeren beklede boomholte
Geboorte September - november
Geboortegewicht Gem. 71 gr.
Aantal jongen 2 - 7 jongen, gemiddeld 3.50
Spenen 7 - 16 weken
Geslachtsrijp 1 jaar
Levensduur 14 jaar
Voeding in de natuur Omnivoor, dierlijk em plantaardig voedsel o.a. kikkers, weekdieren en schaaldieren
Voeding in de dierentuin Hondenbrok, vlees, vis, Carmix, fruit
Leefgebied Van Costa Rica tot Brazilië en Noord-Argentinië in kistgebieden, mangrovebossen, zoetwatermoerassen, bosgebieden en Amazone regenwoud.
Groep/solitair Mannetjes leven doorgaans alleen maar in de paartijd proberen ze met meerdere vrouwtjes te paren.
Fokprogramma -
CITES -
EU Listing -
IUCN Niet bedreigd (LC)
Follow Us