KropgazelleAuthor: Rob de Ruiter,
License: CC BY-SA 3.0

   Leefgebied kropgazelleMallon, D.P. 2008. Gazella subgutturosa. In: IUCN 2011. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2. Accessed on 26 April 2012.   KropgazelleAuthor: Rob de Ruiter,
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Kropgazelle
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (Walvissen en evenhoevigen)
Familie Bovidae (Holhoornigen)
Geslacht Gazella
Soort Gazella subgutturosa
Grootte man 94 - 126 cm
Grootte vrouw 94 - 126 cm
Gewicht man 17.5 - 43 kg
Gewicht vrouw 17.5 - 43 kg
Paartijd September - januari
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 5 - 6 maanden
Nest Gecamoufleerd bij hun moeder
Geboorte Februari - juni
Geboortegewicht 1.86 kg
Aantal jongen 1 - 4 jongen, gemiddeld 2
Spenen 3 - 6 maanden
Geslachtsrijp man 12 maanden
Geslachtsrijp vrouw 12 maanden
Levensduur Tot 12 jaar in de natuur
Voeding in de natuur Grassen, takken en scheuten
Voeding in de dierentuin Browserbrok, hooi, takken
Leefgebied Woestijn en half woestijngebieden en op heuvelachtige vlaktes en hoogvlaktes in zuidelijk en centraal Azië
Groep/solitair Kleine faniliegroepen van 2 to 9 dieren.In broedseizoen 10 - 30 vrouwtjes met jongen. Volwassen mannetjes solitair.
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us