LHoest meerkatAuthor: Keven Law
License: CC BY-SA 2.0

   Leefgebied lHoest meerkatHart, J., Butynski, T.M. & Hall, J. 2016. Allochrocebus lhoesti. The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 11 December 2018.
  LHoest meerkat Author: Charles J Sharp
License: CC BY-SA 4.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam L'Hoest meerkat 
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercopithecus  
Soort Cercopithecus lhoesti 
Kop-romplengte ♂ 54 – 70 cm, ♀ 45 – 55 cm 
Staartlengte 48 - 99 cm
Gewicht ♂ 6 – 10 kg, ♀ 3 – 4.5 kg 
Paringsinterval 485 dagen
Draagtijd 5 maanden 
Geboorte Aan het eind van het droge seizoen 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 1 jaar 
Levensduur in gevangenschap 24 jaar
Voeding in de natuur Fruit, bladeren en ongewervelde dieren 
Leefgebied Oost-Afrikaanse slenk, met inbegrip van zuidwestelijk Oeganda, Rwanda, Burundi, en Democratische Republiek Congo. 
Groep/solitair Groep 
Fokprogramma EAZA EEP: EDINBURGH,  Donald Gow, Edinburgh Zoo 
CITES Appendix II (04/02/1977) 
EU Listing Annex B (04/02/2017) 
IUCN Kwetsbaar (VU, 2008) 
Follow Us