LHoest meerkatAuthor: Keven Law
License: CC BY-SA 2.0

   Leefgebied lHoest meerkatHart, J., Butynski, T.M. & Hall, J. 2016. Allochrocebus lhoesti. The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 11 December 2018.
  LHoest meerkat Author: Charles J Sharp
License: CC BY-SA 4.0

Zoogdieren

Paspoort

Naam L'Hoest meerkat 
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercopithecus  
Soort Cercopithecus lhoesti 
Kop-romplengte ♂ 54 – 70 cm, ♀ 45 – 55 cm 
Staartlengte 48 - 99 cm
Gewicht ♂ 6 – 10 kg, ♀ 3 – 4.5 kg 
Paringsinterval 485 dagen
Draagtijd 5 maanden 
Geboorte Aan het eind van het droge seizoen 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 1 jaar 
Levensduur in gevangenschap 24 jaar
Voeding in de natuur Fruit, bladeren en ongewervelde dieren 
Leefgebied Oost-Afrikaanse slenk, met inbegrip van zuidwestelijk Oeganda, Rwanda, Burundi, en Democratische Republiek Congo. 
Groep/solitair Groep 
Fokprogramma EAZA EEP: EDINBURGH,  Donald Gow, Edinburgh Zoo 
CITES Appendix II (04/02/1977) 
EU Listing Annex B (04/02/2017) 
IUCN Kwetsbaar (VU, 2008) 

Paspoort

Naam L'Hoest meerkat 
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercopithecus  
Soort Cercopithecus lhoesti 
Kop-romplengte ♂ 54 – 70 cm, ♀ 45 – 55 cm 
Staartlengte 48 - 99 cm
Gewicht ♂ 6 – 10 kg, ♀ 3 – 4.5 kg 
Paringsinterval 485 dagen
Draagtijd 5 maanden 
Geboorte Aan het eind van het droge seizoen 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 1 jaar 
Levensduur in gevangenschap 24 jaar
Voeding in de natuur Fruit, bladeren en ongewervelde dieren 
Leefgebied Oost-Afrikaanse slenk, met inbegrip van zuidwestelijk Oeganda, Rwanda, Burundi, en Democratische Republiek Congo. 
Groep/solitair Groep 
Fokprogramma EAZA EEP: EDINBURGH,  Donald Gow, Edinburgh Zoo 
CITES Appendix II (04/02/1977) 
EU Listing Annex B (04/02/2017) 
IUCN Kwetsbaar (VU, 2008) 
Follow Us