Luipaard Author: the Archive Team
License: CC BY-SA 3.0
   Leefgebied luipaardAuthor: Zoologist
License: CC BY-SA 3.0
   Luipaard Author: Stephen Temple
License: CC BY-SA 2.0

Paspoort luipaard

Paspoort

Naam Luipaard
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Felidae (Katachtigen)
Geslacht Panthera
Soort Panthera pardus
Kop-romplengte ♂ 130 - 190 cm
Kop-romplengte ♀ 100 - 140 cm
Staartlengte 60 - 110 cm
Gewicht ♂ 30 - 90 kg
Gewicht ♀ 30 - 60 kg
Schouderhoogte ♀ 50 - 65 cm, ♂ 60 - 80 cm
Paartijd Hele jaar door, piek in mei en in China en Siberië van januari - februari
Paringsinterval 15 - 24 maanden
Draagtijd 96 dagen
Nest Dichte struiken, rotsspleten of holle boomstammen 
Geboorte Hele jaar door
Geboortegewicht 550 gram
Aantal jongen 2 - 4 jongen
Spenen 3 maanden
Geslachtsrijp ♂ 2,5 jaar
Geslachtsrijp ♀ 2 jaar
Levensduur 10 - 12 jaar
Voeding in de natuur Middelgrote hoefdieren, waaronder kleine antilopen, antilopen, herten, zwijnen, apen, vee, vogels, reptielen , knaagdieren, geleedpotigen en aas eten.
Leefgebied Afrika, Zuid- en Oost-Azië, Java, China, Rusland, Midden-Oosten
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma Panthera pardus kotiya: EEP: LISIEUX, Frederic Houssaye (EN)
Panthera pardus orientalis: EEP: LONDON, Jo Cook (CR)
Panthera pardus saxicolor: EEPLISBOA - ZOO, José Dias Ferreira (EN)
Panthera pardus japonensis:EEPHAMBURG, Michael Flügger (NT)
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU Listing Annex A (14/12/2019)
IUCN Kwetsbaar (VU)

Zoek

Taxonomie