MaraAuthor: LadyofHats
License: public domain
   Leefgebied maraAuthor: Darekk2
License: CC BY-SA 4.0
   MaraAuthor: LadyofHats
License: public domain

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Mara
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Rodentia (Knaagdieren)
Familie Caviidae (Cavia-achtigen)
Geslacht Dolichotis (Mara's)
Soort Dolichotis patagonum
Grootte man 50-75 cm 
Grootte vrouw 50-75 cm 
Staartlengte 4.5 cm
Gewicht man 8-9 kg 
Gewicht vrouw 8-9 kg 
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 1-2 keer per jaar 
Draagtijd 85-90 dagen 
Nest Gemeenschappelijk hol 
Geboorte Het hele jaar door, voornamelijk augustus-december en september-oktober
Geboortegewicht 560 gram 
Aantal jongen 1-3 jongen, gemiddeld 2
Spenen 2-4 maanden 
Geslachtsrijp man 8 maanden
Geslachtsrijp vrouw 8 maanden 
Levensduur 15 jaar in de natuur 
Voeding in de natuur Korte grassen, kruiden en bladeren en twijgen van korte struiken en cactussen
Leefgebied Centraal- & Zuid-Argentinië, met name op de Patagonische pampa's en andere Argentijnse graslanden.
Groep/solitair Monogame paartje binnen en groep 
Fokprogramma
CITES -
IUCN Bijna bedreigd (NT)
Follow Us