Margay wiki Clément BardotAuthor: Clément Bardot
License: CC BY-SA 3.0


    Leefgebied margay de Oliveira, T., Paviolo, A., Schipper, J., Bianchi, R., Payan, E. & Carvajal, S.V. 2015. Leopardus wiedii.
The IUCN Red List of Threatened Species 2015.
Accessed on 21 December 2016.
  Margay wiki WolfmanSFAuthor: WolfmanSF
License: public domain


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Margay
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Felidae (Katachtigen)
Geslacht Leopardus
Soort Leopardus wiedii
Kop-romplengte 46,3 tot 79 cm 
Schouderhoogte 30 tot 35 cm
Staartlengte 33,1 tot 51 cm 
Gewicht 2,6 tot 3,9 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 76 tot 84 dagen
Nest In een holle boom
Geboorte Het hele jaar door, met een piek van maart tot juni
Geboortegewicht 166 gram
Aantal jongen 1 jong, soms 2
Spenen 52 - 56 dagen
Geslachtsrijp 12 tot 18 maanden
Levensduur In het wild 13 - 18 jaar, in gevangenschap 20 - 24 jaar
Voeding in de natuur Kleine apen, opossums, luiaards, eekhoorns, boomratten, vogels, hagedissen en boomkikkers. Hij eet ook eieren, geleedpotigen en zelfs fruit
Leefgebied Neotropische- en subtropische gebieden in Latijns-Amerika van Noord-Mexico tot aan Uruguay en Noord-Argentinië
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EEP: NEWQUAY, Sam Harley 
CITES Appendix I (18/01/1990)
EU Listing Annex A (26/11/2016)
IUCN Bijna bedreigd (NT)
Follow Us