Margay wiki Clément BardotAuthor: Clément Bardot
License: CC BY-SA 3.0


    Leefgebied margay de Oliveira, T., Paviolo, A., Schipper, J., Bianchi, R., Payan, E. & Carvajal, S.V. 2015. Leopardus wiedii.
The IUCN Red List of Threatened Species 2015.
Accessed on 21 December 2016.
  Margay wiki WolfmanSFAuthor: WolfmanSF
License: public domain


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Margay
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Felidae (Katachtigen)
Geslacht Leopardus
Soort Leopardus wiedii
Kop-romplengte 46,3 tot 79 cm 
Schouderhoogte 30 tot 35 cm
Staartlengte 33,1 tot 51 cm 
Gewicht 2,6 tot 3,9 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 76 tot 84 dagen
Nest In een holle boom
Geboorte Het hele jaar door, met een piek van maart tot juni
Geboortegewicht 166 gram
Aantal jongen 1 jong, soms 2
Spenen 52 - 56 dagen
Geslachtsrijp 12 tot 18 maanden
Levensduur In het wild 13 - 18 jaar, in gevangenschap 20 - 24 jaar
Voeding in de natuur Kleine apen, opossums, luiaards, eekhoorns, boomratten, vogels, hagedissen en boomkikkers. Hij eet ook eieren, geleedpotigen en zelfs fruit
Leefgebied Neotropische- en subtropische gebieden in Latijns-Amerika van Noord-Mexico tot aan Uruguay en Noord-Argentinië
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EEP: NEWQUAY, Sam Harley 
CITES Appendix I (18/01/1990)
EU Listing Annex A (26/11/2016)
IUCN Bijna bedreigd (NT)
Follow Us