Moeraskat wiki Dibyendu AshAuthor: Dibyendu Ash
License: CC BY-SA 3.0
    Leefgebied MoeraskatAuthor: Chermundy
License: CC BY-SA 3.0
 Moeraskat wiki Petra Karstedt Wilfried BernsAuthor: Petra Karstedt / Wilfried Berns
License: CC BY-SA 2.0

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Moeraskat
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Felidae (Katachtigen)
Geslacht Felis
Soort Felis chaus
Kop-romplengte 50-90 cm
Schouderhoogte 35-38 cm
Staartlengte 25-35 cm 
Gewicht 4-9 kg 
Paartijd Varieert per regio 
Paringsinterval 2 keer per jaar 
Draagtijd 66 dagen
Nest Beschutte plek 
Geboorte Varieert per regio 
Geboortegewicht 136 gram 
Aantal jongen 3-6 jongen
Spenen 15 weken
Geslachtsrijp man 11-18 maanden
Geslachtsrijp vrouw 11-18 maanden 
Levensduur 12-14 jaar in de natuur
Voeding in de natuur Zoogdieren als knaagdieren en hazen, kikkers, vogels, reptielen, insecten en zelfs vissen. Soms eet hij bessen. Ook jonge axisherten en wilde zwijnen.
Leefgebied Van India en Sri Lanka via Zuidwest- en Centraal-Azië tot Arabië. Ook in Zuidoost-Azië tot in Vietnam en Laos. In Afrika in de Egyptische Nijl-delta.
Groep/solitair Solitair. In de paartijd in familiegroepjes
Fokprogramma -
CITES Appendix II (1977)
IUCN Niet bedreigd (LC)
   
Follow Us