MoeraswallabyAuthor: Toby Hudson
License: CC BY-SA 3.0


   Leefgebied moeraswallabyMenkhorst, P., Denny, M., Ellis, M., Winter, J., Burnett, S., Lunney, D. & van Weenen, J. 2016. Wallabia bicolor.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 06 March 2019.
  Moeraswallaby Author: Mike Peel
License: CC BY-SA 4.0


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Moeraswallaby
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Diprotodontia (Klimbuideldieren)
Familie Macropodidae (Kangoeroes)
Geslacht Wallabia
Soort Wallabia bicolor
Grootte man 72,3 - 84,7 cm 
Grootte vrouw 66,5 - 75 cm 
Staartlengte mannetje 69 - 86,2 cm 
Staartlengte vrouwtje 64 - 72,8 cm
Gewicht man 12,3 - 20,5 kg 
Gewicht vrouw 10,3 - 15,4 kg 
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 8 maanden
Draagtijd 33 - 38 dagen
Nest Buidel van de moeder
Geboorte Het hele jaar door
Geboortegewicht 1 gram
Aantal jongen 1 jong, soms tweelingen
Spenen 8 - 9 maanden
Geslachtsrijp man 15 maanden
Geslachtsrijp vrouw 15 maanden
Levensduur In het wild 15 jaar
Voeding in de natuur Zachte planten zoals knoppen, varens, bladeren, struiken en grassen 
Leefgebied Oostkust van Australië, het zuidoosten van Zuid-Australië, Victoria, het oosten van Queensland en het oosten van New South Wales
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma ESB: ANTWERPEN, Matthias Papies | Antwerp Zoo/Wild Animal Park Planckendael 
CITES -
EU Listing -
IUCN Niet bedreigd (LC, 15-06-2018)
Follow Us