Noordelijke giraffeAuthor: Hein waschefort
License: CC BY-SA 3.0

  Leefgebied noordelijke giraffeFennessy, J. & Brown, D. 2010. Giraffa camelopardalis.
The IUCN Red List of Threatened Species 2010
Accessed on 14 October 2016.
   Noordelijke giraffeAuthor: Rexness
License: CC BY-SA 2.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Noordelijke giraffe
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (walvisachtigen en evenhoevigen)
Familie Giraffidae (giraffen)
Geslacht Giraffa
Soort Giraffa camelopardalis
Kop-romp lengte 3,5 -4,8 m
Schouderhoogte mannetje 4,7 - 5,7 m, gem. 5,3 m
Schouderhoogte vrouwtje 4 - 5 m, gem. 4,3 m
Staartlengte 0,76 - 1,01 m
Neklengte 1,4 m
Lengte hoorns 13 - 25 cm
Gewicht mannetje 1100 - 1930 kg
Gewicht vrouwtje 700 - 1180 kg
Paartijd Maart - April
Paringsinterval  20 - 30 maanden
Draagtijd 400 - 468 dagen, gem. 457
Nest Vaste beschutte plaats
Geboorte Mei - augustus
Geboortegewicht 44 - 70 kg
Aantal jongen Meestal 1, soms 2
Spenen Vrouwtjes: 12 - 16 maanden, mannetjes: 12 - 14 maanden
Geslachtsrijp man 4 - 5 jaar
Geslachtsrijp vrouw 3 - 4 jaar
Levensduur In het wild 20 - 25 jaar, in gevangenschap 35 jaar
Voeding in de natuur bladeren, bloemen, scheuten, vruchten en knoppen
Leefgebied Afrika, ten zuiden van de Sahara 
Groep/solitair Kudde
Fokprogramma EEP: GELSENKIRCHEN, Jörg Jebram 
CITES -
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us