Noordelijke giraffeAuthor: Hein waschefort
License: CC BY-SA 3.0

  Leefgebied noordelijke giraffeFennessy, J. & Brown, D. 2010. Giraffa camelopardalis.
The IUCN Red List of Threatened Species 2010
Accessed on 14 October 2016.
   Noordelijke giraffeAuthor: Rexness
License: CC BY-SA 2.0

Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Noordelijke giraffe
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Cetartiodactyla (walvisachtigen en evenhoevigen)
Familie Giraffidae (giraffen)
Geslacht Giraffa
Soort Giraffa camelopardalis
Kop-romp lengte 3,5 -4,8 m
Schouderhoogte mannetje 4,7 - 5,7 m, gem. 5,3 m
Schouderhoogte vrouwtje 4 - 5 m, gem. 4,3 m
Staartlengte 0,76 - 1,01 m
Neklengte 1,4 m
Lengte hoorns 13 - 25 cm
Gewicht mannetje 1100 - 1930 kg
Gewicht vrouwtje 700 - 1180 kg
Paartijd Maart - April
Paringsinterval  20 - 30 maanden
Draagtijd 400 - 468 dagen, gem. 457
Nest Vaste beschutte plaats
Geboorte Mei - augustus
Geboortegewicht 44 - 70 kg
Aantal jongen Meestal 1, soms 2
Spenen Vrouwtjes: 12 - 16 maanden, mannetjes: 12 - 14 maanden
Geslachtsrijp man 4 - 5 jaar
Geslachtsrijp vrouw 3 - 4 jaar
Levensduur In het wild 20 - 25 jaar, in gevangenschap 35 jaar
Voeding in de natuur bladeren, bloemen, scheuten, vruchten en knoppen
Leefgebied Afrika, ten zuiden van de Sahara 
Groep/solitair Kudde
Fokprogramma EEP: GELSENKIRCHEN, Jörg Jebram 
CITES -
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us