ReuzenpandaAuthor: Dinkum
License: CC BY-SA 3.0


  Leefgebied reuzenpanda Swaisgood, R., Wang, D. & Wei, F. 2016.
Ailuropoda melanoleuca.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 27 November 2016.
   Reuzenpanda wiki TamarocochinopAuthor: Tamarocochinop
License: CC BY-SA 4.0


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Reuzenpanda
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Ursidae (Beren)
Geslacht Ailuropoda
Soort Ailuropoda melanoleuca
Kop-staartlengte 150 - 180 cm
Staartlengte 13 cm
Schouderhoogte 60 - 90 cm
Gewicht 100 - 115 kg, max. 160 kg
Paartijd Maart - mei
Paringsinterval Minimaal 2 jaar
Draagtijd 112 - 163 dagen
Nest Hol in de voet van een holle boom of een grot
Geboorteperiode Augustus -september
Geboortegewicht 85 - 140 gram
Aantal jongen 1 - 3 jongen, gem. 1,5
Spenen 26 - 46 weken
Geslachtsrijp man 5,5 - 6 jaar
Geslachtsrijp vrouw 5,5 - 6 jaar
Levensduur in het wild 10 - 15 jaar
Levensduur in gevangenschap 26 - 30 jaar
Voeding in de natuur Bamboestengels en -scheuten, vruchten van kiwi-achtige planten, kleine zoogdieren, vissen en insecten
Leefgebied In China in zes geïsoleerde berggebieden in de provincies Sichuan, Gansu, en Shanxi.
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EAZA -
CITES Appendix I (14/03/1984)
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us