ReuzenpandaAuthor: Dinkum
License: CC BY-SA 3.0


  Leefgebied reuzenpanda Swaisgood, R., Wang, D. & Wei, F. 2016.
Ailuropoda melanoleuca.
The IUCN Red List of Threatened Species 2016.
Accessed on 27 November 2016.
   Reuzenpanda wiki TamarocochinopAuthor: Tamarocochinop
License: CC BY-SA 4.0


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Reuzenpanda
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Ursidae (Beren)
Geslacht Ailuropoda
Soort Ailuropoda melanoleuca
Kop-staartlengte 150 - 180 cm
Staartlengte 13 cm
Schouderhoogte 60 - 90 cm
Gewicht 100 - 115 kg, max. 160 kg
Paartijd Maart - mei
Paringsinterval Minimaal 2 jaar
Draagtijd 112 - 163 dagen
Nest Hol in de voet van een holle boom of een grot
Geboorteperiode Augustus -september
Geboortegewicht 85 - 140 gram
Aantal jongen 1 - 3 jongen, gem. 1,5
Spenen 26 - 46 weken
Geslachtsrijp man 5,5 - 6 jaar
Geslachtsrijp vrouw 5,5 - 6 jaar
Levensduur in het wild 10 - 15 jaar
Levensduur in gevangenschap 26 - 30 jaar
Voeding in de natuur Bamboestengels en -scheuten, vruchten van kiwi-achtige planten, kleine zoogdieren, vissen en insecten
Leefgebied In China in zes geïsoleerde berggebieden in de provincies Sichuan, Gansu, en Shanxi.
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EAZA -
CITES Appendix I (14/03/1984)
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us