Rode brulaap wiki Edmundo Mascarenhas de Andrade FilhoAuthor: Edmundo Mascarenhas de Andrade Filho
License: CC BY-SA 4.0


   Leefgebied rode brulaapBoubli, J.-P., Di Fiore, A., Rylands, A.B. & Mittermeier, R.A. 2015. Alouatta seniculus ssp. juara.
The IUCN Red List of Threatened Species 2015.
Accessed on 18 November 2018.
   Rode brulaap Author: Alessandro Catenazzi
License: CC BY-SA 2.5


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Rode brulaap
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Atelidae (Grijpstaartapen)
Geslacht Alouatta (Brulapen)
Soort Alouatta seniculus
Kop-romplengte ♀ 46 - 57 cm; ♂ 49 - 72 cm
Staartlengte 49 - 75 cm 
Totale lengte  
Gewicht ♀ 4,2 - 7 kg; ♂ 5,4 - 9 kg 
Paartijd Het hele jaar 
Paringsinterval 424 dagen
Draagtijd 190 dagen 
Geboorte Het hele jaar 
Geboortegewicht 263 gram 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 372 dagen 
Geslachtsrijp ♀ 5 jaar; ♂ 7 jaar 
Levensduur in het wild 25 jaar 
Voeding in de natuur Bladeren, bloemen, zoete vruchten
Leefgebied Noorden van Zuid-Amerika, van Colombia tot Bolivia.  
Groep/solitair Groepjes 
Fokprogramma EAZA -  
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017) 
IUCN Niet bedreigd (LC, 1-7-2008)  
Follow Us