Rode brulaap wiki Edmundo Mascarenhas de Andrade FilhoAuthor: Edmundo Mascarenhas de Andrade Filho
License: CC BY-SA 4.0


   Leefgebied rode brulaapBoubli, J.-P., Di Fiore, A., Rylands, A.B. & Mittermeier, R.A. 2015. Alouatta seniculus ssp. juara.
The IUCN Red List of Threatened Species 2015.
Accessed on 18 November 2018.
   Rode brulaap Author: Alessandro Catenazzi
License: CC BY-SA 2.5


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Rode brulaap
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Atelidae (Grijpstaartapen)
Geslacht Alouatta (Brulapen)
Soort Alouatta seniculus
Kop-romplengte ♀ 46 - 57 cm; ♂ 49 - 72 cm
Staartlengte 49 - 75 cm 
Totale lengte  
Gewicht ♀ 4,2 - 7 kg; ♂ 5,4 - 9 kg 
Paartijd Het hele jaar 
Paringsinterval 424 dagen
Draagtijd 190 dagen 
Geboorte Het hele jaar 
Geboortegewicht 263 gram 
Aantal jongen 1 jong 
Spenen 372 dagen 
Geslachtsrijp ♀ 5 jaar; ♂ 7 jaar 
Levensduur in het wild 25 jaar 
Voeding in de natuur Bladeren, bloemen, zoete vruchten
Leefgebied Noorden van Zuid-Amerika, van Colombia tot Bolivia.  
Groep/solitair Groepjes 
Fokprogramma EAZA -  
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/2017) 
IUCN Niet bedreigd (LC, 1-7-2008)  
Follow Us