RoodhandtamarinAuthor: Frank Wouters
License: CC BY 2.0


  Leefgebied RoodhandtamarinMittermeier, R.A., Rylands, A.B. & Boubli, J.-P. 2008
In: IUCN 2013. IUCN Red List of Threatened Species.
Version 2013.1. 
Accessed on 01 September 2013.
  RoodhandtamarinLicense: CC BY-SA 3.0
Author: Stavenn


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Roodhandtamarin
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Callitrichidae (Klauwaapjes)
Geslacht Saguinus (Tamarins)
Soort Saguinus midas
Grootte man 21 - 28 cm
Grootte vrouw 21 - 28 cm
Staartlengte 31 - 44 cm
Gewicht man 400 - 550 gram
Gewicht vrouw 400 - 550 gram
Paartijd  
Paringsinterval 207 dagen
Draagtijd 140 - 145 dagen
Nest -
Geboorte  
Geboortegewicht 40 gram
Aantal jongen Meestal een tweeling
Spenen 2 - 3 maanden
Geslachtsrijp man 16 - 20 maanden
Geslachtsrijp vrouw 16 - 20 maanden
Levensduur Gem. 10 jaar in de natuur, max. 21 in gevangenschap
Voeding Vruchten, zaden, nectar, spinnen, hagedissen, kikkers
Leefgebied Noord-Brazilië, Suriname, Guyana en Frans-Guyana
Groep/solitair Groepjes
Fokprogramma ESB: TWYCROSS, Greg Clifton, 2004
CITES Appendix II
IUCN Niet bedreigd (LC)
   
Follow Us