Roodkruinmangabey Author: BS Thurner Hof
License: CC BY-SA 3.0


   Leefgebied roodkruinmangbeyOates, J.F., Gippoliti, S. & Groves, C.P. 2008.
Cercocebus torquatus.
The IUCN Red List of Threatened Species 2008. Accessed on 20 December 2018.
   RoodkruinmangabeyAuthor: Becks
License: CC BY 2.0


Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Roodkruinmangabey
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercocebus 
Soort Cercocebus torquatus
Kop-romplengte ♂ 47- 67 cm, ♀ 45 - 60 cm
Gewicht ♂ 7 - 12 .5 kg, ♀ 5 - 8 kg
Schouderhoogte  
Staartlengte 52-58 cm
Paartijd Geen vaste paartijd
Paringsinterval 457 dagen
Draagtijd 170 dagen
Nest Jong klampt zich aan buik moeder vast
Geboorte Geen vaste periode
Geboortegewicht  
Aantal jongen 1
Spenen 7 - 10 maanden
Geslachtsrijp 5 - 7 jaar
Levensduur 20-30 jaar in het wild
Voeding in de natuur Vruchten, noten, stengels en wortels 
Leefgebied Beboste kustgebieden van de Atlantische oceaan in West- en Midden-Afrika, Kameroen, Congo, Equatoriaal-Guinea, Gabon en Nigeria. 
Groep/solitair Groepen 
Fokprogramma ESB: Barcelona-Zoo, Maria Teresa Abello, Parc Zoologic Barcelona
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/1977)
IUCN Kwetsbaar (VU, 30/06/2008)
Follow Us