Roodkruinmangabey Author: BS Thurner Hof
License: CC BY-SA 3.0


   Leefgebied roodkruinmangbeyOates, J.F., Gippoliti, S. & Groves, C.P. 2008.
Cercocebus torquatus.
The IUCN Red List of Threatened Species 2008. Accessed on 20 December 2018.
   RoodkruinmangabeyAuthor: Becks
License: CC BY 2.0


Zoogdieren

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Roodkruinmangabey
Klasse Mammalia (zoogdieren)
Orde Primates (Primaten)
Familie Cercopithecidae (Apen van de Oude Wereld)
Geslacht Cercocebus 
Soort Cercocebus torquatus
Kop-romplengte ♂ 47- 67 cm, ♀ 45 - 60 cm
Gewicht ♂ 7 - 12 .5 kg, ♀ 5 - 8 kg
Schouderhoogte  
Staartlengte 52-58 cm
Paartijd Geen vaste paartijd
Paringsinterval 457 dagen
Draagtijd 170 dagen
Nest Jong klampt zich aan buik moeder vast
Geboorte Geen vaste periode
Geboortegewicht  
Aantal jongen 1
Spenen 7 - 10 maanden
Geslachtsrijp 5 - 7 jaar
Levensduur 20-30 jaar in het wild
Voeding in de natuur Vruchten, noten, stengels en wortels 
Leefgebied Beboste kustgebieden van de Atlantische oceaan in West- en Midden-Afrika, Kameroen, Congo, Equatoriaal-Guinea, Gabon en Nigeria. 
Groep/solitair Groepen 
Fokprogramma ESB: Barcelona-Zoo, Maria Teresa Abello, Parc Zoologic Barcelona
CITES Appendix II (04/02/1977)
EU Listing Annex B (04/02/1977)
IUCN Kwetsbaar (VU, 30/06/2008)
Follow Us