SaruskraanvogelAuthor: Luc Viatour.
License: CC BY-SA 3.0

    Leefgebied saruskraanvogelBirdLife International. 2012. Antigone antigone.
The IUCN Red List of Threatened Species 2012.
Accessed on 28 September 2016.
    SaruskraanvogelAuthor: J.M.Garg.
License: CC BY-SA 3.0

Vogels

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Saruskraanvogel
Klasse Aves (vogels)
Orde Gruiformes (Kraanvogelachtigen)
Familie Gruidae (Kraanvogels)
Geslacht Antigone
Soort Antigone antigone (Grus antigone)
Stahoogte 1,15 - 1,67 m
Spanwijdte 2,2 - 2,5 m
Gewicht man Gem. 6,5 kg
Gewicht vrouw Gem. 5,5 kg
Paartijd Voornamelijk juli-september
Broedinterval Jaarlijks
Broedtijd 26 - 35 dagen
Nest Grote nesten van riet en gras
Geboorte Voornamelijk juli-oktober
Gewicht eieren 240 gram
Aantal eieren 1 - 3 eieren
Uitvliegen 2 - 2½ maand
Geslachtsrijp 2 - 3 jaar
Levensduur 30 - 40 jaar
Voeding in de natuur Planten, insecten, hagedissen en weekdieren
Leefgebied Noord-India, Zuidoost-Azië, delen van Noord-Australië.
Groep/solitair Kolonies
Fokprogramma -
CITES Appendix II (01/08/1985)
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us