SaruskraanvogelAuthor: Luc Viatour.
License: CC BY-SA 3.0

    Leefgebied saruskraanvogelBirdLife International. 2012. Antigone antigone.
The IUCN Red List of Threatened Species 2012.
Accessed on 28 September 2016.
    SaruskraanvogelAuthor: J.M.Garg.
License: CC BY-SA 3.0

Vogels

Helaas kunnen we de pagina die je zoekt niet vinden. Dit kan betekenen dat:

  • De pagina niet bestaat
  • Je een typefout hebt gemaakt
  • De pagina tijdelijk niet kan worden opgevraagd
Ga naar de Home pagina: Home
Of gebruik de zoekfunctie: {module Zoeken}

logo

Paspoort

Naam Saruskraanvogel
Klasse Aves (vogels)
Orde Gruiformes (Kraanvogelachtigen)
Familie Gruidae (Kraanvogels)
Geslacht Antigone
Soort Antigone antigone (Grus antigone)
Stahoogte 1,15 - 1,67 m
Spanwijdte 2,2 - 2,5 m
Gewicht man Gem. 6,5 kg
Gewicht vrouw Gem. 5,5 kg
Paartijd Voornamelijk juli-september
Broedinterval Jaarlijks
Broedtijd 26 - 35 dagen
Nest Grote nesten van riet en gras
Geboorte Voornamelijk juli-oktober
Gewicht eieren 240 gram
Aantal eieren 1 - 3 eieren
Uitvliegen 2 - 2½ maand
Geslachtsrijp 2 - 3 jaar
Levensduur 30 - 40 jaar
Voeding in de natuur Planten, insecten, hagedissen en weekdieren
Leefgebied Noord-India, Zuidoost-Azië, delen van Noord-Australië.
Groep/solitair Kolonies
Fokprogramma -
CITES Appendix II (01/08/1985)
IUCN Kwetsbaar (VU)
Follow Us