Siberische kraanvogelAuthor: Bernard DUPONT
License: CC BY-SA 2.0
   Leefgebeid Siberische kraanvogel wiki ShyamalAuthor: Shyamal
License: Public Domain
   Siberische kraanvogelAuthor: David Blank
Licence: CC BY-NC-SA 3.0

Vogels

Paspoort

Naam Siberische kraanvogel
Klasse Aves (vogels)
Orde Gruiformes (Kraanvogelachtigen)
Familie Gruidae (Kraanvogels)
Geslacht Leucogeranus
Soort Leucogeranus leucogeranus (Grus leucogeranus)
Stahoogte 1.4 meter
Lengte 1.15 –1.27 meter
Spanwijdte 2,.1 -  2.3 meter
Gewicht 4.9 - 6.8 kg
Paartijd Mei - augustus
Broedinterval Jaarlijks
Broedtijd 27 - 29 dagen
Nest Aan de rand van een meer in drassige grond, omgeven door water.
Geboorte Juni - september
Gewicht eieren 200 - 215 gram
Aantal eieren 2
Uitvliegen 70 - 75 dagen
Geslachtsrijp 3 - 7 jaar
Levensduur Gemiddeld 26 jaar (gevangenschap)
Voeding in de natuur Wortels, knollen,  insecten, kleine zoogdieren, slakken, wormen, vissen en veenbessen
Leefgebied Van Arctisch Rusland in Jakoetië tot in West-Siberië
Groep/solitair  Kleine familiegroepjes
Fokprogramma  EEP: WALSRODE, Rob Belterman
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU listing Annex II (14/12/2019)
IUCN Ernstig bedreigd (CR)

Paspoort

Naam Siberische kraanvogel
Klasse Aves (vogels)
Orde Gruiformes (Kraanvogelachtigen)
Familie Gruidae (Kraanvogels)
Geslacht Leucogeranus
Soort Leucogeranus leucogeranus (Grus leucogeranus)
Stahoogte 1.4 meter
Lengte 1.15 –1.27 meter
Spanwijdte 2,.1 -  2.3 meter
Gewicht 4.9 - 6.8 kg
Paartijd Mei - augustus
Broedinterval Jaarlijks
Broedtijd 27 - 29 dagen
Nest Aan de rand van een meer in drassige grond, omgeven door water.
Geboorte Juni - september
Gewicht eieren 200 - 215 gram
Aantal eieren 2
Uitvliegen 70 - 75 dagen
Geslachtsrijp 3 - 7 jaar
Levensduur Gemiddeld 26 jaar (gevangenschap)
Voeding in de natuur Wortels, knollen,  insecten, kleine zoogdieren, slakken, wormen, vissen en veenbessen
Leefgebied Van Arctisch Rusland in Jakoetië tot in West-Siberië
Groep/solitair  Kleine familiegroepjes
Fokprogramma  EEP: WALSRODE, Rob Belterman
CITES Appendix I (01/07/1975)
EU listing Annex II (14/12/2019)
IUCN Ernstig bedreigd (CR)
Follow Us