Steppevos-wiki-Wim StamAuthor: Wim Stam
License: Public domain

    Leefgebied-steppevosMurdoch, J.D. 2014. Vulpes corsac.
The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2. Accessed on 04 November 2014.
   Steppevos-wiki-F. SpangenbergAuthor: F. Spangenberg
License: CC BY-SA 3.0

Zoogdieren

Om de leesbaarheid op mobiele apparaten te verbeteren heeft de website een nieuw design gekregen.

Paspoort

Naam Steppevos
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Carnivora (Roofdieren)
Familie Canidae (Hondachtigen)
Geslacht Vulpes
Soort Vulpes corsac
Kop-romplengte mannetje 50 - 60 cm
Kop-romplengte vrouwtje 50 - 60 cm
Staartlengte 25 - 36 cm
Gewicht man 2.5 - 3  kg
Gewicht vrouw 2.5 - 3 kg
Paartijd Januari - maart
Paringsinterval 1 keer per jaar
Draagtijd 49-60 dagen
Nest Hol onder de grond
Geboorte Maart - mei
Geboortegewicht 62.5 gram
Aantal jongen 2 - 11 jongen, gemiddeld 5
Spenen 28 dagen
Geslachtsrijp man  
Geslachtsrijp vrouw 16 - 17 maanden
Levensduur Tot 9 jaar in de natuur
Voeding in de natuur Knaagdieren, vogels, insecten en planten
Voeding in dierentuin  
Leefgebied Centraal-Azië, met inbegrip van Turkestan, Afghanistan, Mongolië, Tibet, Transbaikalia, en het noorden van Mantsjoerije.
Groep/solitair Leven paren en kleine groepen
Fokprogramma -
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC)
   

Follow Us